Nattesvette

Nattesvette er nesten alltid forårsaket av en underliggende medisinsk tilstand, men i visse tilfeller kan dette symptomet signalisere en alvorlig sykdom.

Nervesystemet

Dette inkluderer hjernen og alle kroppens nerver, og kan bli angrepet av sarkoidose. Det kan dannes granuler på hjernehinnen og hjernen. Hele eller deler av nervesystemet kan angripes. Symptomer ved angrep på hjernen er at du får hodesmerter, synsforstyrrelse og svakhet eller nummenhet i en arm eller et bein. Ved angrep i ansiktet siger den delen av ansiktet som er angrepet ned. Når sarkoidose angriper ryggraden kan det føre til svakhet og noen ganger lammelse i armer og bein. Ved angrep andre steder i nervene, kan du føle svakhet, smerte eller nålestikk i disse områdene.

Nevropati

Når du mister følsomheten i føttene og får problemer med balansen fordi du ikke riktig kjenner hvilken posisjon du har foten i, kan du ha fått nevropati. Denne nervesykdommen kan lede til lammelser, fordi nerver blir ødelagt.

Nyrestein

Nyrestein kan være svært smertefullt, men som oftest kommer steinene ut av seg selv. Hvis de ikke gjør det, finnes det god behandling. Nyrestein er harde, steinlignende klumper som dannes i nyrebekkenet. De består av avfallsstoffer fra urinen.